Vrije tijd en hobby nieuws

Wat valt er onder streetwear?

Wat valt er onder streetwear?

Streetwear is een modetrend die ontstaan is vanuit de subculturen van skateboarden, hiphop en punk. Het omvat casual, comfortabele kleding met invloeden van straatcultuur en jeugdmode. Onder streetwear vallen verschillende kledingstukken, stijlen en elementen, waaronder:

 1. T-shirts: Streetwear staat bekend om het gebruik van grafische T-shirts met opvallende prints, logo’s of slogans. Vaak worden merknamen of artiestennamen prominent weergegeven.
 2. Hoodies en sweaters: Comfortabele hoodies en sweaters zijn populair in de streetwear-stijl. Ze hebben vaak een relaxed fit en kunnen voorzien zijn van merklogo’s, afbeeldingen of borduursels.
 3. Sneakers: Schoeisel speelt een belangrijke rol in de streetwear-cultuur. Sneakers van bekende merken en limited editions zijn vaak erg gewild. Ze kunnen gedragen worden met zowel casual als meer formele outfits.
 4. Denim: Jeans zijn een veelvoorkomend kledingstuk in streetwear. Vaak worden ze gedragen in een losse, baggy stijl. Ook distressed of gebleekte denim is populair.
 5. Caps en beanies: Hoofddeksels zoals baseball caps en beanies zijn populaire accessoires in streetwear. Ze kunnen dienen als statementstukken of om een outfit af te maken.
 6. Sportinvloeden: Streetwear maakt vaak gebruik van sportieve elementen, zoals trainingsbroeken, jerseys, windbreakers en coachjassen. Deze items worden op een trendy en casual manier gecombineerd.
 7. Oversized en layering: Streetwear staat bekend om het spelen met oversized kledingstukken en layering. Het combineren van verschillende lagen en het mixen van stijlen is kenmerkend voor de streetwear-esthetiek.
 8. Accessoires: Streetwear kan worden aangevuld met diverse accessoires, zoals rugzakken, heuptassen, zonnebrillen en opvallende sieraden. Deze accessoires dragen bij aan de algehele streetwear-look.

Het belangrijkste aspect van streetwear is de zelfexpressie en individualiteit die ermee gepaard gaat. Het is een modetrend die voortdurend evolueert en wordt beïnvloed door jeugdcultuur, muziek, kunst en sport.

Waar kan ik streetwear kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je streetwear kunt kopen, zowel online als fysiek. Hier zijn enkele opties:

 1. Streetwear-merkwinkels: Veel streetwear-merken hebben hun eigen winkels waar je hun producten kunt kopen. Denk aan merken zoals Supreme, Off-White, Palace, Bape en Stüssy. Deze winkels bevinden zich vaak in grote steden over de hele wereld.
 2. Concept stores en boetieks: Concept stores en boetieks die zich richten op streetwear en trendy mode zijn ook goede plaatsen om streetwear te vinden. Deze winkels cureren vaak een selectie van verschillende merken en bieden een unieke winkelervaring.
 3. Online retailers: Er zijn veel online retailers die streetwear aanbieden. Enkele populaire opties zijn ASOS, Farfetch, SSENSE, END. Clothing, Grailed en HBX. Deze platforms hebben een breed scala aan streetwear-merken en producten.
 4. Streetwear-beurzen en markten: Streetwear-beurzen en markten worden regelmatig georganiseerd in verschillende steden. Dit zijn evenementen waar verschillende verkopers en merken hun streetwear-producten aanbieden. Het is een geweldige manier om nieuwe merken te ontdekken en unieke items te vinden.
 5. Tweedehandsplatforms: Als je op zoek bent naar vintage streetwear of items die niet langer verkrijgbaar zijn, kunnen tweedehandsplatforms zoals Depop, Grailed en eBay goede opties zijn. Hier kun je items vinden die moeilijker verkrijgbaar zijn in reguliere winkels.

Het is altijd een goed idee om de officiële websites van de merken te bezoeken of sociale media-accounts te volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe releases en samenwerkingen. Daarnaast kunnen lokale streetwear-winkels in jouw omgeving ook de moeite waard zijn om te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button