Huis, tuin en keuken nieuws

Beter slapen met deze 3 tips

Niet zal ontkennen dat goed slapen ontzettend belangrijk is. Ook weten veel mensen dat een slechte nachtrust voor verschillende negatieve gevolgen zorgt. Je bent gemakkelijker vatbaar om ziek te worden, maar ook je hersens presteren niet optimaal wanneer je last van slaapproblemen hebt. Veel mensen hebben last van een slechte nachtrust, maar er is zeker wat aan te doen. Wil jij ook beter slapen? Lees dan onze beter slapen tips, we hebben er 3 voor je op een rij gezet:

1. Optimaliseer je slaapkamer
2. Drink geen cafeïne houdende dranken aan het eind van de dag
3. Verminder in de avonturen de blootstelling aan blauw licht

Optimaliseer je slaapkamer

Om van een goede nachtrust te kunnen genieten is het belangrijk om je slaapkamer te optimaliseren. Hiermee bedoelen we dat lichtinval en geluid zo min mogelijk de kamer in komt. Gebruik donkere raamverduistering of een rolluik, slaap in een kamer waar de temperatuur niet hoger dan 20 graden is en zorg voor zo min mogelijk geluidsoverlast.

Zorg ervoor dat je slaapkamer schoon, rustgevend en zeker stil is. Je zal er stukken beter door slapen. Daarnaast is het hebben van een goed en geschikt bed natuurlijk ontzettend van belang. Een boxspring op maat kan jou hierbij helpen. Een boxspring op maat is van al jouw wensen voorzien en ook het matras wordt helemaal naar de behoeften van jouw lichaam gemaakt.

Zo voorkom je dat er lichamelijke klachten door het liggen ontstaan. Een matras dat op maat gemaakt is voor jou lichaam zal je lichaam ondersteunen waar het zo nodig is. Ieder lichaam is anders, waarom zou je dan een standaard matras kopen? Jij bent toch ook niet standaard?

Drink geen cafeïne houdende dranken aan het eind van de dag

Veel mensen staan op met een goede kop koffie om wakker te worden. Dit komt doordat er in koffie cafeïne zit. Cafeïne zorgt ervoor dat je meer energie hebt en een betere focus, maar heeft tegelijkertijd een negatief effect op het slapen. Door het gebruik van cafeïne op het eind van de dag te beperken kun je beter slapen.

Verminder blootstelling aan blauw licht in de avonduren

Licht zorgt ervoor dat jouw lichaam een wakker gevoel creëert. Door licht heeft jouw lichaam overdag namelijk gevoel dat het wakker moet zijn. Licht en met name blauw licht zorgt ervoor dat jouw lichaam dit gevoel heeft. Wanneer je minder wordt blootgesteld aan blauw licht zal jouw lichaam vanzelf melatonine aanmaken. Melatonine zorgt ervoor dat jij lekker kunt slapen. Lees daarom voor het slapengaan een goed boek onder een warmgekleurde lamp in plaats van dat je die serie nog even meepakt op Netflix.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button