Vrije tijd en hobby nieuws

Biefstuk gaarheid

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Biefstuk gaarheid. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Salty Tales

Het grillen van een biefstuk lijkt misschien een eenvoudige taak, maar er zit een zekere finesse in om het goed te krijgen, vooral als het gaat om gaarheid. Het type steak , de dikte en de hitte van de grill bepalen hoe lang het duurt om te koken, maar het maakt niet uit of het een 1 1/2-inch dikke porterhouse of dunne zijsteak is, de interne temperatuur is wat bepaalt wanneer het klaar is. 1 Van zeldzaam tot goed, elk niveau van gaarheid heeft een doeltemperatuur, die kan worden gemeten met een vleesthermometer. In je vrije tijd koken is altijd leuk. Om het vlees goed te laten garen, is het essentieel dat de biefstuk op kamertemperatuur komt voordat hij op de grill komt . (Plaats een half uur tot 45 minuten voor het koken de verpakte biefstuk op het aanrecht.) Dit zorgt ervoor dat de hele biefstuk overal dezelfde temperatuur heeft, zodat het gelijkmatig gaar wordt, waarbij een verbrande buitenkant wordt voorkomen terwijl het interieur nog koud is.

Grilltijden en temperatuur voor biefstuk

• Rare: 48 tot 54 ℃; daarna 3 minuten per kant; trek de grill uit bij max 51 ℃

• Medium-rare: 54 tot 57℃; daarna 4 minuten per kant; trek grill op max 54 ℃

• Medium 60 tot 65℃; daarna 4 minuten per kant; trek de grill uit bij max 62℃

• Medium-well 68 tot 73℃; dan 5 minuten per kant; trek de grill uit op max 71 ℃

• Well done 76 ℃ of meer; daarna 10 minuten per kant; trek de grill uit op max 76℃

Hoe een vleesthermometer te gebruiken?

Aangezien de beste manier om te bepalen wanneer een biefstuk gaar is, is door de interne temperatuur van het vlees te controleren, is het gebruik van een direct afleesbare thermometer essentieel. Om de juiste temperatuur te testen, steek je de thermometersonde in het dikste deel, uit de buurt van vet, botten of kraakbeen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het vlees nog ongeveer 5 graden zal blijven garen met restwarmte (carry over cooking), zelfs nadat het van de grill is verwijderd. Dus als je voor een uiteindelijke interne temperatuur van 71℃ gaat, haal de biefstuk dan van het vuur op ongeveer 68℃, geef of neem.

Hoe rare te koken?

Een zeldzame biefstuk wordt niet zo vaak gevraagd; het is voor de echte carnivoor die iets bijna rauw wil, maar het zo min mogelijk gekookt krijgt. Een zeldzame steak moet warm zijn in het midden, licht verkoold aan de buitenkant, bruin aan de zijkanten en helderrood in het midden. Het vlees moet zacht aanvoelen, net als rauw vlees, maar aan de oppervlakte bruin worden. Voor een steak van 1 inch plaats je de steak 5 minuten op een hete grill. Draai om en grill nog 3 minuten. Kook tot een interne temperatuur van 49 tot 55℃.

Hoe medium zeldzame steak te koken

Dit is de aanbevolen mate van gaarheid voor een goede steak ; vraag een chef-kok hoe hij zijn biefstuk het liefste bereidt en ze zullen bijna allemaal medium rood zeggen. Een medium rare steak moet in het midden warm zijn met het grootste deel van het midden roze van kleur met een vleugje rood. De zijkanten moeten goed bruin zijn, de boven- en onderkant moeten gekarameliseerd zijn tot een donkerbruine kleur met goede grillstrepen. Het stevige oppervlak van deze steak moet naar het midden toe een beetje meegeven (hij zal snel terugveren). Voor een steak van 1 inch plaats je de steak 5 minuten op een hete grill. Draai en blijf nog 4 minuten grillen tot een interne temperatuur van 55 tot 57℃.

Hoe medium steak te koken

Als je voor een grote groep mensen grilt, behaagt deze mate van gaarheid vaak bijna iedereen. Een medium-gekookte steak moet een dikke band van lichtroze door het midden hebben, maar in het algemeen meer bruin vlees dan roze. De zijkanten moeten een rijke bruine kleur hebben en de boven- en onderkant moeten donker verkoold zijn (maar niet zwart). Deze steak heeft wat speling in het midden, maar voelt stevig aan. Voor een steak van 1 inch plaats je de steak 6 minuten op een hete grill. Draai en blijf nog 4 minuten grillen tot een interne temperatuur van 60 tot 66℃ is bereikt.

Hoe medium well steak te koken

Dit niveau van gaarheid is voor degenen die niet veel roze in hun vlees willen. Een medium well steak moet in het midden van de steak net een roze zweem hebben met een donkerbruin oppervlak en een goede verkoling aan de boven- en onderkant. De steak zal erg stijf zijn maar nog een beetje squish in het midden hebben. Voor een steak van 1 inch plaats je de steak 7 minuten op een hete grill. Draai om en grill nog 5 minuten. Kook tot een interne temperatuur van 68 tot 74 C.

Hoe steak well done doorbakken te koken

Well done steak heeft een slechte reputatie gekregen, waarbij sommige koks zelfs weigeren het vlees zo gaar te koken. Het lijkt misschien goed doorbakken, het is het gemakkelijkst om te koken, maar in werkelijkheid is het het moeilijkst omdat koken tot het vlees niet langer roze is en het niet uitdrogen een uitdaging is. Het geheim is om het laag en langzaam te doen – de enige manier om aanbranden te voorkomen terwijl het volledig door het midden wordt gekookt. Deze steak mag niet aan de buitenkant worden verbrand. Hoewel er niet de minste zweem van roze in het midden is, moet het door en door bruin zijn, niet doorgebrand. Deze steak zal stevig aanvoelen. Grill voor een steak van 1 inch op middelhoog vuur tussen 10 en 12 minuten per kant. Het moet een interne temperatuur van 77℃ of hoger bereiken.

Rust je biefstuk

Het is van vitaal belang dat je de biefstuk na het koken ten minste drie minuten laat rusten en er niet meteen in snijdt. 2 Spiervezels in vlees trekken samen en worden taai tijdens het koken, waardoor het vocht naar de oppervlakte wordt geduwd. (Daarom sist een pan, omdat de sappen vrijkomen.) Als de biefstuk niet rust, hebben diezelfde sappen geen tijd om zich opnieuw door het vlees te verdelen en zullen ze op je bord liggen in plaats van in de biefstuk te blijven, waar jij wil ze.

Tips

Omdat de steak nog gaart nadat hij van de grill is gehaald, wil je hem eraf halen als hij ongeveer vijf graden onder de gewenste temperatuur is. In rust komt hij door de restwarmte op de juiste temperatuur voor gaarheid. Tijdens het grillen is het belangrijk om de biefstuk niet alleen om te draaien, maar ook om te draaien en een beetje rond de grill te bewegen. Sommige delen van de grill worden meer warm dan andere, dus deze beweging zorgt voor een gelijkmatige bereiding.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button