Mens en samenleving nieuws

Bijzondere trouwfoto’s

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven. Maar voor het zover is, valt er nog heel wat te regelen om het daadwerkelijk tot een onvergetelijke dag te maken. Een van de te regelen zaken is een goede bruidsfotograaf voor een bijzondere trouwreportage, zodat deze mooie dag voor altijd wordt vastgelegd.

Wat maakt een trouwreportage bijzonder?

Het maken van een mooie bruidsreportage is iets waarvoor je bij een ervaren fotograaf moet zijn. Soms wordt de keuze echter gemaakt om een amateurfotograaf te vragen. Natuurlijk kan een amateur met goede apparatuur best mooie foto’s maken. Maar het gaat niet alleen om de techniek. Vergelijk het met een autocoureur: je kunt iedereen in een formule 1 auto laten stappen, maar dat maakt die persoon nog geen coureur. Zo is het ook met fotografie. Een amateur kan op de knop drukken en een aardige foto maken, maar hij mist de ervaring van de professionele fotograaf voor wie dit dagelijks werk is. Alleen met een schat aan ervaring kan je bijzondere foto’s maken voor een trouwreportage. Dit zijn de sprekende foto’s, foto’s met sfeer en emotie. Foto’s die de weggepinkte traan, de glimlach of schaterlach en de stralende ogen vastleggen. Met zijn ervaring weet de professionele fotograaf hoe hij tot de beste resultaten komt, hij weet waar hij moet staan voor de juiste achtergrond en lichtinval. Hij is onopvallend aanwezig om de momenten die het waard zijn op de gevoelige plaat te zetten.

Het album met trouwfoto’s is één van de weinige tastbare herinneringen aan de dag. Daarom is het jammer als dit niet van een kwaliteit wordt die het bruidspaar verwacht. Het advies is daarom om juist voor deze dag een professionele fotograaf te vragen. Deze kan een trouwreportage maken die je alle momenten van jullie mooie dag laat herbeleven.

Fotoshoot

Voor de fotoshoot heb je misschien al een idee voor een locatie, dat je verder met de fotograaf kan uitwerken. Als je nog geen locatie hebt bedacht, dan kan de fotograaf je daarbij helpen. Hij kan ideeën met je delen waar je zelf misschien nog niet aan hebt gedacht, ideeën die er voor zorgen dat jullie reportage er een zal zijn met mooie en unieke foto’s. Indien mogelijk, kan de gewenste locatie voor de fotoshoot vooraf worden bezocht, zodat de ideeën daar besproken en uitgewerkt kunnen worden.

De mooiste foto’s zijn ongedwongen en spontane foto’s. De fotograaf zal jullie daarom op je gemak stellen, zodat een ontspannen sfeer wordt bewerkstelligd. Dit kunnen geposeerde foto’s zijn, maar dat hoeft niet persé.

Hoe bepaal je welke fotograaf je kiest?

Trouwen in Rotterdam

Voor bovengenoemde fotoshoot, maar voor eigenlijk de hele trouwreportage, geldt dat het moet klikken tussen de fotograaf en het bruidspaar. Daarom is het goed om wederzijds kennis te maken en met de fotograaf jullie wensen en ideeën te bespreken. In dit gesprek kan je aangeven wat het budget is wat je wilt besteden en wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld de aanwezigheid van een fotograaf gedurende de hele dag, of alleen ceremonie en fotoshoot, of andere momenten? Misschien zijn er nog andere ideeën die je wilt uitwerken? Misschien hebben jullie al kinderen en wil je dat die ook nadrukkelijk in de reportage worden opgenomen? Of zijn er andere mensen (of dieren of zaken) die je vastgelegd wilt hebben.

Een goede fotograaf is betrokken en haalt zijn motivatie uit de blijdschap van het bruidspaar bij het samenstellen van het album en het zien van het resultaat. Misschien heb je ooit een foto van jezelf gezien waarop je jezelf niet herkent. Dat is ook een van de redenen waarom de fotograaf kennis wil maken. Hij wil niet zomaar jullie trouwdag vastleggen, maar juist ook jullie persoonlijkheden. Op een huwelijksdag gaat het niet alleen om een “mooi plaatje.” Juist op zo’n dag moeten de gevoelens en emoties op de foto’s zichtbaar zijn.

Wanneer kan je het beste gaan zoeken naar een fotograaf?

Zoals je mag verwachten, zijn de betere fotostudio’s vaak langere tijd van tevoren geboekt. Het beste is daarom om liefst al 8 maanden voor de bruiloft, maar minimaal 4 maanden voor de bruiloft, op zoek te gaan. Die 8 maanden moet je zeker aanhouden als je van plan bent om op een vrijdag of zaterdag te trouwen, want dat zijn de meest gevraagde – en dus meest geboekte – dagen.

Na de bruiloft

Het aantal foto’s dat tijdens de bruiloft is gemaakt, is afhankelijk van jullie boeking (voor de hele dag, alleen voor de ceremonie, alleen voor de fotoshoot, of anders). Dat aantal is altijd vele malen hoger dan wat uiteindelijk in het album terecht za komen. De fotograaf maakt zelf eerst een voorselectie en zal dan de foto’s in digitale vorm aan het bruidspaar voorleggen. Hieruit kan het bruidspaar dan de uiteindelijke keuze voor het album maken. Daarmee heb je een prachtig album dat je altijd terug kan brengen naar de mooiste dag van je leven.

Wat moet er nog meer geregeld worden?

Als fotostudio gaat deze tekst uiteraard vooral over het fotografiegedeelte van jullie bruiloft. Maar wij realiseren ons dat de fotograaf maar één deel is van wat er geregeld moet worden. Om deze reden willen we toch een opsomming meegeven die misschien van pas komt. Nadat de datum bij de gemeente vaststaat, kun je het volgende gaan plannen:

 • De eerste stap is het budget: hoeveel denk je uit te gaan geven? Maak aan de hand van wat er gepland moet worden (zie de lijst hieronder) een schatting en stel die bij nadat je informatie hebt opgevraagd en de prijzen kent. Ga dan na hoeveel je al bij elkaar hebt en hoeveel er eventueel nog gespaard moet worden om aan het bedrag te komen.
 • De kerk: wil je een kerkelijk huwelijk, leg dan zo snel mogelijk de datum vast, vooral als je deze op dezelfde dag als het wettelijk huwelijk wilt plannen.
 • Fotograaf: zie de tekst hierboven.
 • Stijl: wat voor bruiloft willen jullie? Chique, klassiek, modern?
 • Kleding: voor bruid en bruidegom, maar misschien zijn er ook bruidsmeisjes en –jonkers?
 • Locatie: waar wil je het feest houden?
 • Catering en bruidstaart.
 • Bloemen: bruidsboeket en corsages.
 • Gastenlijst
 • Uitnodigingen
 • Wil je een ceremoniemeester?

We pretenderen hier niet een volledige lijst te hebben gegeven, maar hopen jullie hier vast mee op weg te helpen.

 

Leer meer interessante artikelen of nieuws overHuis, tuin en keuken nieuws‘ of ‘Game nieuws en Spellen‘ en verrijk je kennis hiermee..;-)

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button