Webwinkel | Onlinewinkel nieuws

De beste bedrijfskleding voor transport en logistiek

De beroepen binnen de transport- en logistieksector lopen sterk uiteen. Van magazijnmedewerker tot vrachtwagenchauffeur en van medewerker binnendienst tot orderpicker. Wat al deze mensen, die werken in deze branch, gemeen hebben is dat ze zorg dragen voor het verwerken en transporteren van goederen van A naar B. In weer en wind laden en lossen zij producten en rijden zij door het hele land om voorraden aan te vullen en pakketten op tijd bij klanten te bezorgen. Heel de dag zijn deze mensen in beweging en verdienen dus comfortabele, veilige en professionele werkkleding kopen.

Denk bij elke situatie na over de juiste veiligheidsmiddelen

In de transport- en logistieksector staat veiligheid voorop. In deze branche zit een ongeluk in een klein hoekje. Er moeten dan ook veel veiligheidsmaatregelen genomen worden. De juiste werkkleding, werkschoenen en accessoires dragen bij aan de veiligheid. Denk bijvoorbeeld eens aan de voordelen van deze items bij onderstaande situaties:

– Als chauffeur ben je ook in het donker onderweg. Op de plaats van bestemming help je mee met het uitladen van de lading. Misschien wordt dit gedaan op een plek die niet goed verlicht is of net op een onhandige locatie ligt, maar waar wel veel mensen aan het werk zijn. Dan wil je opvallen. Reflecterende kleding geeft deze zichtbaarheid. Werkbroeken met reflectiestrepen, truien, shirts en veiligheidshesjes. Al deze werkkleding helpt om op te vallen.

– De stellingen in magazijnen zijn bij veel bedrijven immens hoog. Producten worden er met machines uitgehaald of dit wordt gedaan met heftrucks. Het kan gebeuren dat er producten vallen. Om ernstig letsel aan je lichaam te voorkomen is een helm nodig die zorgt voor goede bescherming.

– Tijdens het laden en lossen kunnen zich ook situaties voordoen die gevaarlijk zijn. Zware pakketten kunnen vallen. Dan is het belangrijk om werkschoenen te dragen met een stalen neus. Dit voorkomt schade aan de voeten.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Niet alleen werkkleding is belangrijk in de transport- en logistieksector. Helmen, handschoenen en veiligheidsbrillen zijn net zo belangrijk. Je krijgt in deze branche nu eenmaal te maken met zware, grove en ruige werkomstandigheden. Bescherm jezelf daardoor goed met de juiste werkkleding, werkschoenen en accessoires.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button