Gezondheidszorg en welzijnszorg nieuws

De kracht van positief denken

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: De kracht van positief denken. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Time Management and Productivity

Positiviteit heeft alles te maken met optimistisch zijn in je gedachten, houding en acties. Positiviteit is het behouden van je kalmte, kalmte, hoop, enthousiasme, energie en liefde voor het leven. Als je positieve perspectieven hebt, neem je dingen anders waar en dat stelt je in staat om je positiever te voelen. Je wordt een “goede kijker”. Je kijkt alleen goed naar dingen, omstandigheden, gebeurtenissen en zelfs ongelukken.

Kleine stapjes nemen

Positiviteit helpt je vooruit te kijken, ongeacht je huidige situatie. De eerste drie stappen naar succes, namelijk in jezelf geloven, doelen stellen en actie ondernemen, worden sterk beïnvloed door positiviteit. Het geheim van succes is focus en positiviteit helpt je gefocust te blijven op wat je ook doet in het leven. Als je gefocust bent, bereik je je doelen. Veerkracht is de sleutel tot succes in het leven. Het stelt je in staat om door te gaan, zelfs als je kleine stapjes moet nemen. Opgeven is geen optie voor een positief persoon. Positiviteit beïnvloedt je vastberadenheid om nooit op te geven totdat je het haalt. Positiviteit helpt om je veerkracht op te bouwen. Een goede lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid is bijzonder belangrijk om succes in het leven te behalen. Als je gezonder bent, zul je slagen. Optimisme kan uw immuniteit verbeteren en geeft u een beter psychisch en fysiek welzijn.

Wat is positief denken?

In de wereld van vandaag is netwerken belangrijk voor succes. Succesvolle mensen besteden tijd aan het opbouwen van hun netwerk. Met een positieve mindset zal iedereen om je heen je positieve vibratie kunnen voelen. Ze zullen het positiviteitsteken zien en zullen altijd met je willen associëren. Mensen willen niet in de buurt zijn van een negatief persoon, een pessimist, omdat iedereen er zeker van wil zijn dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn in het leven. Mensen met een optimistische verklaringsstijl hebben de neiging om zichzelf de eer te geven wanneer er goede dingen gebeuren en geven doorgaans externe krachten de schuld voor slechte resultaten. Ze hebben ook de neiging om negatieve gebeurtenissen als tijdelijk en atypisch te zien. Positieve denkers zijn meer geneigd om een optimistische verklaringsstijl te gebruiken, maar de manier waarop mensen gebeurtenissen toeschrijven, kan ook variëren, afhankelijk van de exacte situatie. Iemand die over het algemeen positief denkt, kan bijvoorbeeld een meer pessimistische verklaringsstijl gebruiken in bijzonder uitdagende situaties, zoals op het werk of op school.

Positieve psychologie versus positief denken

Hoewel de termen ‘positief denken’ en ‘positieve psychologie’ soms door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk om te begrijpen dat ze niet hetzelfde zijn. Positief denken is dingen vanuit een positief oogpunt bekijken. Het is een manier van denken die zich richt op het behouden van een positieve, optimistische houding. Positieve psychologie is een tak van de psychologie die de effecten van optimisme bestudeert, waardoor het wordt veroorzaakt en wanneer het het beste kan worden gebruikt. Gezondheidsvoordelen van positief denken De zogenaamde ‘kracht van positief denken’ heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen dankzij zelfhulpboeken als ‘The Secret’. Hoewel deze boeken over poppsychologie vaak positief denken aanprijzen als een soort psychologisch wondermiddel, heeft empirisch onderzoek uitgewezen dat er veel zeer reële gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan positief denken en optimistische attitudes. Een theorie is dat mensen die positief denken, minder last hebben van stress. Onderzoek suggereert dat het hebben van meer positieve automatische gedachten mensen helpt veerkrachtiger te worden in het licht van stressvolle gebeurtenissen in het leven. Mensen met een hoog niveau van positief denken liepen eerder weg van stressvolle levensgebeurtenissen met een hoger gevoel van de zin van het leven. Hoewel je misschien meer geneigd bent om negatief te denken, zijn er strategieën die je kunt gebruiken om een positievere denker te worden. Als u deze strategieën regelmatig oefent, kunt u er een gewoonte van maken om een positievere kijk op het leven te behouden.

Slot

Positief denken kan soms valkuilen hebben. Hoewel het belangrijk is om over het algemeen een positieve kijk te hebben, kunnen onrealistisch hoge verwachtingen leiden tot teleurstelling. Het niet kunnen accepteren van negatieve emoties, ook wel bekend als giftige positiviteit, kan ook een negatief effect hebben op het mentale welzijn.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button