De winkelvoorraad verkopen van een kledingwinkel
Wanneer je een kledingwinkel hebt heb je te maken met een afwisselende voorraad. Dus je winkelvoorraad verkopen, is zo gek nog helemaal niet. Heb je bijvoorbeeld: een oude-kledingcollectie over? Of is een bepaalde kledinglijn toch minder aangeslagen dan je vooraf had gehoopt?
Dan kun je ervoor kiezen om met een opkoper van goederen in contact te komen. In dit artikel gaan wij je daar in ieder geval maar over vertellen. Zodat jij hopelijk op een verantwoorde manier van je spullen mag afkomen.
Hieronder lees je er meer over:
Wat is een opkoper van goederen?
Een opkoper restpartijen, is een partij die veel verscheidene soorten voorraad opkoopt, waaronder ook van kledingwinkels. Dus je winkelvoorraad verkopen, is gemakkelijk te bewerkstelligen. Zij kunnen je dus afhelpen van overtollige voorraden. Want het is immers zo, dat je met overgebleven voorraad steeds meer verlies aan het maken bent.
En dat is als ondernemer namelijk ontzettend zonde, want je hebt die ene speciale kledinglijn ook voor een prijs moeten inkopen. En door het niet te kunnen verkopen maak je alleen maar meer verlies.
Maar hoe gaan deze zogeheten opkopers te werk? Om te beginnen gaan ze in kaart brengen om wat voor soort voorraad het gaat. Is het bijvoorbeeld: elektronica? Of gaat het om kleding? Daarna gaan ze de waarde taxeren, zodat ze een beeld hebben, of er voor hen ook nog handel uit te halen valt. En daarbij letten ze natuurlijk op de kwaliteit en of er nog markt voor is. Achten ze het verkoopbaar? Dan doen ze een bod op de door jou aangeboden overtollige voorraad. Ga jij akkoord? Dan zorgen zij ervoor, dat je de betaling ontvangt en dat uiteraard de voorraad netjes wordt opgehaald.
Je winkelvoorraad verkopen was daardoor nog nooit zo makkelijk, want alles word je uithanden genomen.
Waarom je je winkelvoorraden verkopen moet?
Je winkelvoorraden verkopen, is zoals wij al eerder beschreven vrij essentieel wanneer je geen verder verlies wilt oplopen. Bij overtollige voorraden, maar ook retourtjes en overgebleven kleding van acties. Je hebt alles voor een vaste inkoopprijs verkocht en dus hoe langer iets ergens ligt, des te minder het waard wordt.
Om dus eventueel extra verlies te voorkomen, is het inschakelen van zo’n opkoper nog helemaal niet zo’n heel erg gek idee.
Je krijgt natuurlijk niet de hoofdprijs voor je goederen, maar je bent er op z’n minst van af. En je hebt weer ruimte voor een nieuwe kledingcollectie, omdat de ruimte die eerst bezet was. Nu weer vrijkomt, zodat je weer nieuwe kansen krijgt en hopelijk alles wel kunt verkopen.