Gezondheidszorg en welzijnszorg nieuws

Gezondheidsvoordelen van het nemen van een bad of douche

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Gezondheidsvoordelen van het nemen van een bad of douche. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Rasoop

Waarom zou ik de moeite nemen om regelmatig in bad te gaan? Zijn er voordelen voor mijn gezondheid als ik in bad ga? Kan ik mijn uiterlijk en uiterlijk verbeteren als ik me onderdompel in een badkuip gevuld met zeepbellen? Zulke vragen spoken door de hoofden van veel mensen als ze aan badderen denken. Sommigen zien het zelfs als tijdverspilling in vergelijking met een pittige douche, terwijl anderen vinden dat baden voor “grove” mensen is. Over het algemeen zijn mensen over het algemeen in de war over het idee. Gelukkig zijn baden om verschillende redenen ideaal voor iedereen, ook voor jou. Ze dienen niet alleen als een geweldige tijd om te ontspannen, maar ze hebben ook verschillende voordelen voor lichaam en geest.

Baden is geweldig voor je ademhaling

Als je ontspant in een badkuip gevuld met water tot aan je nek, zullen je longcapaciteit en zuurstof verbeteren. Het hangt echter af van de waterdruk op jouw lichaam. De warmte of kou van het water is ook van belang. Als je hart bijvoorbeeld sneller gaat kloppen van warm water, neemt je lichaam meer zuurstof op. Het helpt ook om je borstkas en sinussen schoon te maken, wat een voordeel is van warm water. Als het gaat om het verbeteren van jouw longcapaciteit en groei, is baden een ideale optie. Volgens onderzoek bij tienermeisjes helpen ademhalingstechnieken om de longen beter te laten presteren. Over het algemeen moet je, om het prestatieniveau van jouw longen te verbeteren, langer en dieper ademhalen als je onder water bent.

Hersenen en zenuwstelsel

Rusten in een badkuip gevuld met water kan ook geweldige dingen doen voor je zenuwstelsel. Het kan bijvoorbeeld je zenuwen kalmeren , vooral na een stressvolle dag. Het helpt ook om je humeur te verlichten als je vastzit in de blues. Speciale baden kunnen de pijn verlichten die gepaard gaat met multiple sclerose, omdat het water de wervelkolom kalmeert. Bovendien helpt het water om zwakke spieren van de ledematen te ondersteunen, waardoor het een ideaal verzachtend middel is voor de ziekte van Parkinson. Als je rekoefeningen uitvoert en in een met water gevuld bad gaat, zal dit jouw spieren helpen ontlasten. Dit komt omdat het water weerstand biedt en ervoor zorgt dat de training weinig impact heeft op je lichaam. Denk je aan een eenvoudige oefening voor ouderen? Bad tijd is ook ideaal voor senioren, omdat vallen, struikelen en uitglijden bijna niet voorkomen tijdens deze activiteit. Ook helpt een bubbelbad de pijn te verminderen die verband houdt met artrose, die verergert met de leeftijd.

Verzacht aambeien

Medicijnen kunnen de pijn van een anale fissuur of aambei helpen verlichten. Maar als je een warm bad neemt, voel je je ook beter, omdat de warmte de pijn vermindert. Neem een warm bad van 20 minuten na een lange training en je kunt Epsom- zout toevoegen voor meer verlichting. Experts raden je ook aan om kamille, toverhazelaar, arnica, eikenschors of tea tree olie te gebruiken . Vermijd echter zeep omdat het het slijmvlies van de anus irriteert. Volgens studies kunnen massage en warme baden, in combinatie met ademhalingsoefeningen, de weeën helpen verlichten. Bovendien is baden niet schadelijk voor moeders tijdens de bevalling of de geboorte. Sommige culturen raden zelfs aan om te baden in natuurlijke ingrediënten voor een snel herstel. Hoewel baden bekend staan om het verhogen van het risico op urineweginfecties, speelt een warm bad een belangrijke rol bij het verzachten van arbeid gerelateerde pijn. Het versnelt zelfs de genezing van kloven die verband houden met het geboorteproces.

Reinigt en hydrateert je ogen, huid en haar

Een duik in een warm bad helpt bacteriën tegen te gaan en verbetert de immuniteit van jouw lichaam. Het behandelt ook symptomen die gepaard gaan met verkoudheid en griep. Een van de 20 gezondheidsvoordelen van het nemen van een koud bad zijn de kanker bestrijdende eigenschappen. Volgens studies kan enige tijd doorbrengen in een badkuip gevuld met koud water cel beschadiging verbeteren en je kansen op het krijgen van bepaalde vormen van kanker verkleinen. Iedereen voelt zich aangetrokken tot een soepele huid, gezond haar en heldere ogen. Je kunt deze natuurlijke eigenschappen krijgen door je huid te hydrateren door water te drinken. Baden heeft echter ook een soortgelijk effect omdat het menselijk lichaam een hoog watergehalte heeft. Baden met speciale zouten of oliën kan jouw natuurlijke eigenschappen verder verbeteren. Je kunt zelfs een duik nemen in een zwembad of het natuurlijke water om dezelfde resultaten te krijgen. Warmwaterbaden reinigen de huid omdat het de poriën opent die zweten veroorzaken. Als alternatief vernauwt jouw huid zich tijdens koude douches, waardoor de poriën worden gesloten en jouw huid wordt gehydrateerd. Hoewel jouw huid misschien schoon wordt, moeten de poriën misschien worden gereinigd. Luchtvervuiling, gifstoffen en vuil verstoppen deze kleine gaatjes, wat resulteert in acne en mee-eters. Ten eerste, om gezonde poriën te hebben, moet je ze met heet water wassen om ze te openen en vuil te verwijderen. Helaas verstopten open poriën gemakkelijk. Maar je kunt ze openen (zoals hierboven vermeld) door je huid te wassen met koud water.

Reguleer je lichaamstemparatuur

Omgaan met jouw lichaamstemperatuur kan verwarrend zijn. Maar met een eenvoudig bad kun je gemakkelijk de optimale lichaamstemperatuur krijgen die jouw lichaam nodig heeft. Als je bijvoorbeeld op een warme dag in koud water ontspant, kun je minder zweterig en comfortabeler worden. Vervolgens kan een korte periode in een warm bad op een koude dag de rillingen wegnemen. Over het algemeen heeft onderzoek aangetoond dat baden in een bad met koud of warm water of waterlichamen je de ideale temperatuur kan geven die jij verdient. Als je echter al een gezondheidsprobleem hebt, moet je jouw arts om advies vragen voordat je het water in gaat.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button