Nieuws, Communicatie en Media nieuws

Het verhaal van Pop Smoke

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Het verhaal van Pop Smoke. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: BeforeTheyWereFamous

Het is je jongen Michael McCrudden helaas hier met een Before They Were Gone-video. We hadden al een tijdje een Pop Smoke Before They Were Famous-video in de maak. Ik ben nu al meer dan een maand weg van het kanaal. Verdorie, dit zijn niet het soort video’s waar ik op hoopte terug te komen om te maken. Het kost enorm veel tijd en onderzoek om deze video’s samen te stellen en we proberen ze zo respectvol en informatief mogelijk te maken, dus laten we allemaal ons respect voor de overledenen tonen in de reacties en overal online. Ok laten we naar deze video gaan. Pop Smoke werd geboren als Bashar Barakah Jackson op 20 juli 1999 in Brooklyn, New York als kind van Panamese en Jamaicaanse ouders en heeft een zus. Zijn familie komt uit een gebied dat bekend staat als Canarsie, een gebied met West-Indische invloed dat voornamelijk bestaat uit woon- en commerciële gebouwen uit de arbeidersklasse en de middenklasse in het zuidoostelijke deel van de wijk Brooklyn.

Het begin

In een interview met XXL legt Pop Smoke uit: “Als je een kind uit de buurt bent, heb je maar drie opties: een balletje slaan, drugs verkopen of rappen. Ik heb ze alle drie gedaan – ik was goed in ze allemaal.’ Toen hij 13 was, kreeg hij een klap in een straat in Brooklyn, een incident dat werd gefilmd en op sociale media werd opgeblazen. Ik kon een oude video vinden die de World Star Hip Hop heeft gehaald. Over deze woordenwisseling zei hij later: “Ik ben blij dat het als kind is gebeurd, ik realiseerde me dat het tijd is om de baas te spelen – het leven is niet lief.” Als je medelijden hebt met Pop Smoke in die video, maak je geen zorgen – 7 jaar later haalde hij dezelfde jongens in die hem het moeilijk hadden en kreeg hij wraak. Er zou een reden kunnen zijn waarom de 13-jarige Pop Smoke gepest werd, toen hij nog een braaf kind was. Hij groeide op met basketballen, runde het veld als een point-and-shooting guard. Zijn potentieel in de sport zorgde er zelfs voor dat hij verhuisde naar de buitenwijken van Philadelphia, waar hij was ingeschreven aan de Rocktop Academy. Helaas voor hem ontdekten ze een hartruis toen hij 15 jaar oud was, waardoor alle dromen dat hij ooit prof zou worden, verpletterd werden. Hij kon niet meer competitief spelen, maar dat betekent niet dat hij in zijn vrije tijd stopte met het scholen van zijn vrienden.

Vroegere tijden

Met bal uit beeld besloot hij zich te wenden tot zijn andere 2 opties, rap en drugs. Een levenslange fan van 50 Cent, DMX, Lloyd Banks rap leek een voor de hand liggende keuze, maar voordat hij geld kon verdienen als rapper, moest hij op straat verkopen om vooruit te komen. Toen ze opgroeiden, werden de tienerjaren van Pop Smoke door The New York Times beschreven als ‘hoog risico, hoge beloning’. “Je houdt van leuke dingen, je moet dingen doen om leuke dingen te krijgen.” “Op mijn 16e had ik een 5-serie. ”Geld was goed, maar dit betekent niet dat het straatleven niet met zijn eigen problemen gepaard ging. Uiteindelijk werd hij van school gestuurd omdat hij een pistool naar school had gebracht. Hij werd twee keer opgesloten en kreeg later twee jaar huisarrest wegens wapenbezit. Daarna werd hij gedwongen een enkelbandje te dragen als onderdeel van een afleidingsprogramma totdat de aanklacht werd afgewezen.

Een nieuwe start

Op de vraag wat hij al die tijd thuis heeft gedaan, legt hij uit: ‘Lees. Ik hou van muziek en veel geslachtsgemeenschap met meiden , dus ik ben braaf.” Er werd ook aangenomen dat hij banden had met een bende in Brooklyn, 23 G Stone Crips genaamd, maar het waren niet alleen gangbangers waarmee hij omging. Zijn goede vriend Jay Gwuapo was waanzinnig serieus over het maken van rap en de twee zouden samen chillen in een studio. Toen Gwuapo zo high werd dat hij in slaap viel, stapte Pop het hokje binnen om voor het eerst te proberen te rappen, gewoon om te zien of hij het kon. Hij gebruikte een beat die hij van YouTube had gepikt en dat werd zijn nummer “MPR”, dat uit het niets explodeerde op Spotify en YouTube. Het duurde niet lang voordat hij aanbiedingen kreeg en tekende bij Victor Victor Worldwide onder Universal Music Group. Beslissen om uit het bendeleven te stappen terwijl hij een duidelijke kans had. Pop Smoke begon aan zijn nieuwe opkomende carrière te werken, maar had wat beats nodig. Hij besloot terug te keren naar het YouTube-kanaal, waar hij zijn eerste instrumentale en touch-out pakte met de Britse producer 808 Melo. Melo begon toen net zelf met muziek terwijl ze een graad in grafisch ontwerp volgden, de twee klikten snel met elkaar en werden hechte medewerkers, Melo vloog meerdere keren naar New York en Melo produceerde alles op Meet The Woo Vl 1 Ep. Met het diepe no-nonsense gegrom van Pop Smoke – het soort stem en de invloed van Melo in het VK – ontwikkelden de twee een nieuwe vorm van Drill-muziek die New York al een tijdje niet had gezien.

The Woo

Na de release van zijn officiële mixtape Welcome To The Woo in juli 2019 verspreidde het woord van zijn muziek zich snel met de single Welcome To The Party, een nummer dat hem 30 minuten kostte om thuis te produceren en de onofficiële zomerhit van 2019 werd en werd geremixt door mensen als Nicki Minaj en Skepta. Sprekend over zijn naam Pop Smoke, legde hij aan Genius uit dat het een combinatie is van Papa, een bijnaam die hem is gegeven door zijn Panamese grootmoeder, en Smoke Oh Guap, een bijnaam die hem is gegeven door jeugdvrienden. Met meer nummers die een publiek vermaakten, zoals MPR, Flexin, PTSD, kreeg Dior Pop Smoke alle buzz en aandacht waar elke jonge rapper ooit van zou kunnen dromen. De artiesten zouden optreden in Rolling Loud in New York voordat zijn criminele verleden door zijn oude gedrag nieuwe problemen begon te veroorzaken. Samen met Cassanova, Don Q, Sheff G, 22GZ Pop Smoke werd uit het optreden met Rolling Loud gehaald, waarbij een verklaring werd vrijgegeven die luidde: “De hierboven genoemde artiesten zijn gelieerd aan recente gewelddaden in de hele stad.

King of New York

De politie van New York City gelooft dat als deze personen mogen optreden, er een groter risico op geweld zal zijn.” Hij zou nog een wet hebben op beschuldigingen dat hij een gestolen Rolls Royce Wraith van Californië naar New York had vervoerd, en het huis van de moeder van de rapper werd opgezet als onderdeel van de obligatiedeal om hem vrij te krijgen. Een maand later over het incident pratend, probeert Pop de boel van zich af te schudden. “Ik ben geen bendeleider, ik ben geen gangbanger”, zegt hij. “Ik ben daar niets van. Ik ben een hond, de woo. Dat is het. Een kunstenaar.” Pop Smoke probeerde absoluut zijn verleden achter zich te laten, in zijn interview met de New York Times verklaarde hij dat hij muziek maakte die zou spreken tot jonge mensen zoals hij die “hun wapens naar school moesten dragen omdat het niet veilig is , maar ze moeten er nog steeds voor zorgen dat ze hun diploma halen, want hun moeder zou gelukkig kunnen zijn. Ik doe het voor hen. Dat brengt ons bij vandaag, of gisteren. Pop Smoke werd voor het laatst gezien op sociale media terwijl hij aan het genieten was van zijn zwembad in een huis in Hollywood Hills dat hij huurde. Het adres is via een van zijn vrienden op internet terechtgekomen. Hij werd doodgeschoten tijdens een huisinvasie en werd dood verklaard in de vroege uren van 19 februari 2020. Absoluut tragisch, deze jongen toonde zoveel potentieel als rapster, een ambassadeur voor de oostkust, een trendsetter en een superster.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button