Schoonmaak nieuws

Hoe houd je jouw zwembadwater schoon?

Niks is frisser dan kunnen zwemmen in schoon water. Het is zowel voor de gebruikers als voor de onderdelen van het zwembad prettiger. Door veel viezigheid in het water kan de pomp verstopt raken, hierdoor kan de pomp stuk gaan. Zwembad Renoveren maakt deel uit van Waterwellness. Waterwellness heeft jarenlange ervaring in het renoveren van zwembaden en apparaten. 

Hoe blijft jouw zwembadwater schoon?

Om het water van het zwembad goed schoon te houden, kan je het best een pomp aanschaffen. Heb je al een pomp , laat deze dan twee keer per dag volledig ronddraaien. Ben je niet in het bezit van een pomp en wil je die ook niet aanschaffen? Koop dan minstens een afdekzeil. Met een afdekzeil voor je zwembad houd je veel insecten, algen en vuil buiten het zwembad. Dit houd alleen vuil buiten je zwembad, als je het zeil goed over het gehele zwembad spant. Er zijn een hoop bacteriën waar je ziek van kan worden, die in het water komen. Om deze te bestrijden en te voorkomen is het noodzakelijk om chloor in het water te doen. Dit desinfecteert het zwembadwater. Door het chloor dat in het water wordt gedaan, voorkom je algengroei. Een andere tip is het neerzetten van een voetbadje. Zo voorkom je dat er viezigheid onder de voeten, niet mee het water in gaan. Komt er toch wat viezigheid in het water dan kan je het altijd weghalen met een schepnetje. 

Hoe houd je het water in de juiste conditie?

Zorg ervoor dat het water in een goede conditie blijft, dat is ook belangrijk. Hier zijn namelijk een aantal waardes heel belangrijk. De waarde van chloor en de pH-waarde zijn belangrijk. Wijken de waardes af , dan moet je bepaalde producten aan het water toevoegen. Chloor wordt aan het zwembadwater toegevoegd bij onderhoud om de bacteriën te doden die in het zwembad komen. Het werkt alleen goed bij een goede pH-waarde. Probeer er voor te zorgen dat het water in beweging blijft. Wanneer Zwembadwater stilstaat is het een prettige omgeving voor algen, bacteriën en schimmels om zich daar te ontwikkelen. 

Vers water toevoegen 

Ondanks het feit dat het water behandeld wordt met chloor zal er zich na verloop van tijd toch viezigheid in het water komen. Je moet dan denken aan zouten die gevormd worden door een chemische reactie tussen chloor en nitraten in het water. Je kan het niveau van zouten alleen verlagen door het water te verversen. Hierdoor heb je ook minder last van vuil in het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button