Divers

Hoe kan ik de gasten communie bedanken?

De Communie, is voor veel jonge-kinderen een spannende, maar bovendien erg leuke tijd. Ze komen namelijk voor het eerst in aanraking met het kerkleven. En mede dankzij hun deelneming komen ze dichter bij de groep te staan, want je nadert immers de eucharistie. 

Wat weer een belangrijkproces, is binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Alleen hoe ga je gasten communie bedanken? En wat kun je allemaal geven? Door die vragen kan het nog best lastig zijn om een goede overwogen keuze te maken.

Gelukkig zijn we er om jou in onze blog te ondersteunen bij het maken van een beslissing.

Hieronder lees je er meer over:

Gasten Communie bedanken? Dit is Communie

Voordat we je meer gaan vertellen, over gasten Communie bedanken, is het ook erg belangrijk om het een en ander te weten, over het al gehele Communieproces. Simpelweg, is het een viering, waarin kinderen voor het eerst kennis maken met de Kerk. Gedurende deze viering danken zij God voor het schenken van Jezus en wijden zich toe aan de Rooms-Katholieke Kerk. Daarnaast, is het doel om je meer verbonden te voelen met god en met elkander d.m.v. de eucharistieviering. 

Er wordt o.a. een hostie gegeten, die symbolisch het lichaam van Jezus Christus moet voorstellen. De Communie wordt vaak gehouden met de leeftijd van 6 á 7-jaar oud. Heel vroeger werd het zelfs pas van je 11e levensjaar gedaan. Na afloop worden de gasten uitgenodigd voor het zogeheten: Communiefeest. Dit is een ideaal moment om gasten Communie bedanken. 

Wat nog niet eens super uitgebreid hoeft te zijn, want je kunt het zó gek maken als jezelf wilt betreft: Communie bedankjes.

Gasten communie bedanken? Kies eens hiervoor!

Nu we je meer hebben verteld, over wat de Communie precies is, is het nu de hoogste tijd om je te vertellen, over gasten communie bedanken. Zoals we al eerder aangaven: is het uiteraard in zijn geheel afhankelijk van wat je zelf wilt. Je kunt prima een klein cadeautje geven kies bijvoorbeeld: voor bedrukt snoepgoed als communie bedankjes.

Dit kun je o.a. ook personaliseren plaats eens een tekst met: “Bedankt voor het bijwonen van de Communie”. Hierdoor je spreek je dankbaar uit naar de gasten toe en hebben zij zelf ook nog een leuke herinnering aan de Communie van je kind, of misschien wel neefje of nichtje.

Wat je natuurlijk kiest blijft, uiteraard jou eigen verantwoordelijk. Je kiest immers zelf hoe jij gasten Communie bedanken wilt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button