Motorvoertuigen en tweewielers nieuwsWebwinkel | Onlinewinkel nieuws

Hoe monteer je een kinderfiets?

Laten we eerlijk wezen: als je een kinderfiets in een fietsenwinkel koop, een tastbare bedoel we, eentje waar je zelf naar toe moet en je fiets fysiek kunt uitzoeken, dan verwachten we een volledig afgemonteerde kinderfiets te ontvangen. In een wereld waar het tegenwoordig net zo gemakkelijk is online te kopen, is dat echter niet meer zo vanzelfsprekend. De reden is natuurlijk vrij simpel: een volledig gemonteerde kinderfiets heeft zoveel uitsteeksels als stuur en pedalen, dat het versturen ervan een veel grotere doos vraagt. Het gevolg daarvan is dat een vervoerder een stuk minder fietsen mee kan nemen en dat maakt het allemaal weer wat duurder. Dat op zich zal de klant weer merken in de prijs van de fiets of het betalen van verzendkosten. Online fietsshops als www.city-bikes.nl zullen bestelde fietsen, dus ook kinderfietsen, zo compact mogelijk willen verzenden en dat houdt dan weer in dat de ontvanger, de koper, zelf een aantal onderdelen af moet monteren om de fiets gebruiksklaar te maken.

 

Maar eerst: hoe bestel ik een kinderfiets online?

Alvorens ons blind te staren op de mogelijke problemen bij de eindmontage van een bestelde kinderfiets, kan het geen kwaad even door te nemen hoe een fiets te kopen bij www.city-bikes.nl. Aan de hand van alle al aanwezige informatie krijg je een beter inzicht en hopelijk ook het vertrouwen het, gelukkig niet al te ingewikkelde, proces van fietsmontage op te bouwen. We zijn immers niet allemaal even handig met moer-, inbus- en steeksleutels. De kleinste kinderfiets is een zogenaamde 12 inch fiets. Je zou zeggen dat die maat misschien de hoogte van bijvoorbeeld het zadel aangeeft, zou best handig zijn, maar dat is niet zo. Die 12 inch, of ongeveer 30 cm, heeft betrekking op de grootte van de wielen. Hierbij kun je dan wel inschatten hoe hoog het zadel zit en in verhouding de trappers. Gelukkig hoef je daar weer niet te lang over na te denken, want de wetenschap heeft al voor je bepaald welke grootte van wielen geschikt is voor welke leeftijd. Bij 12 inch praten we over 4-6 jarigen en de kinderfietsen die city-bikes voor die groep heeft, hebben allemaal zijwieltjes. Het leuke aan het online uitzoeken van een fiets met je kind is dat je letterlijk alle fietsen kunt bekijken. Het gaat hier niet zozeer om het type, want ze lijken allemaal op elkaar, maar design en vooral kleur. U vult vervolgens de juiste gegevens in, verplaatst het geheel naar de winkelmand, betaalt en krijgt uw pakket zo snel mogelijk, hopelijk al de volgende dag als het even kan, thuis. En dan volgt de volgende stap!

 

Maat van een kinderfiets

 

Gebruiksklaar maken van een online bestelde kinderfiets

1. Fiets ontvangen De bezorger komt bij u langs en levert een kartonnen doos af met daarin de fiets. Uiteraard bekijkt u de verpakking op mogelijke beschadigingen, haalt dan de fiets eruit en controleert deze ook op beschadigingen. Tevens kijkt u na of alles wel aanwezig is, zoals alle onderdelen, een handleiding en een video voor de eindmontage. Pas als u volledig tevreden bent, tekent u voor ontvangst.
2. Het uitpakken en uitstallen van de onderdelen Het geheel is compact en de onderdelen zitten zo mogelijk vast met strips aan de fiets. Losse onderdelen kunnen immers beschadigingen veroorzaken. We knippen voorzichtig alle onderdelen los en verwijderen het mogelijk aanwezige beschermingsmateriaal. Al deze onderdelen leggen we zorgvuldig apart naast de basis van de fiets: frame, achterwiel, ketting en kettingkast en bagagedrager. De losse onderdelen zijn stuur, trappers, voorwiel, voordrager, spatbord voor.
3. Handleiding doornemen We lezen de meegestuurde handleiding zorgvuldig door.
4. Gereedschappen Niet alle kinderfietsen zijn hetzelfde, dus kan er verschil zijn in de te gebruiken producten. We hebben overigens al een kniptang gebruikt en volgens City-Bikes hebben we verder het volgende nodig:

• Inbussleutel
• Steeksleutels 15, 13, 10 en 8 5.

De montage We plaatsen het frame stevig neer en gaan onderdeel per onderdeel aan het frame toevoegen volgens de handleiding en de meegeleverde video. Volg hierbij de instructies nauwkeurig op. Film desnoods uw inspanningen met uw smartphone om bij problemen aan te kunnen geven wat er precies gebeurd is. Fouten in de eindmontage zijn immers voor uw eigen rekening.

 

Eindmontage van een kinderfiets

• Het stuur Het stuur moet met de stuurpen in het frame geplaatst worden, in de zogenaamde balhoofdbuis. U dient de stuurpen zelf in te vetten en de markering op de stuurpen mag niet meer zichtbaar zijn. Op die manier weet u dat de stuurpen voldoende diep en dus veilig geplaatst is. Aan de bovenzijde draait u met een inbussleutel de stuurklem of bout goed vast. Controleer vervolgens of er geen speling in het geheel aanwezig is.
• Het voorwiel Plaats het voorwiel in de voorvork. Indien u een fiets heeft met handremmen, dient u deze eerst los te maken en zo ver mogelijk uit elkaar te zetten zodat het voorwiel door de ruimte tussen de remblokjes kan. Bij een terugtraprem heeft u dit probleem niet. Het voorwiel dient vastgezet te worden door moeren aan beide zijden met behulp van een steeksleutel. Het kan zijn dat u ook een spatbord en voordrager erbij moet monteren. Deze worden dan eerst geplaatst voordat u het geheel veilig vastzet.
• Het zadel Onder het zadel zit een zadelpen dat in het frame geschoven wordt en ook hier is het van groot belang dat de markering niet meer zichtbaar is. Vervolgens wordt de zadelpen vastgezet.
• De trappers Trappers zijn gemarkeerd met een L of een R. De L trapper (links) wordt aan de linkerzijde (rijrichting) vastgeschroefd, de R trapper aan de rechterzijde. Draai ze er eerst met de hand rustig in en eindig met de passende steeksleutel om ze helemaal vat te zetten, dat voorkomt beschadiging van de schroefdraad.

 

Tenslotte…

Het kan zijn dat er nog wat meer onderdelen gemonteerd moeten worden, zoals voorlamp of snelbinders, maar de genoemde vier staan centraal. We hebben u slechts een idee willen geven waar u mee te maken krijgt bij het afmonteren van een kinderfiets, zodat u zelf een inschatting kunt maken of u dit zelf kan of het bijvoorbeeld uitbesteed aan een handige vriend of fietsenboer in de buurt. U krijgt bij uw bestelde fiets een handleiding en video meegestuurd: maak daar gebruik van! Mocht u desondanks toch nog vragen hebben, richt u dan tot de winkel waar u de fiets gekocht heeft. Bij city-bikes.nl kan dat per mail, telefoon, maar ook per directe chat.

 

Leer meer interessante artikelen of nieuws overHuis, tuin en keuken nieuws‘ of ‘Game nieuws en Spellen‘ en verrijk je kennis hiermee..;-)

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button