Huis, tuin en keuken nieuws

Interview met Judith Segers over het plaatsen van zonnepanelen

Als je op zoek bent naar zonnepanelen lees je op diverse sites alleen maar goede verhalen over het aanschaffen en laten plaatsen van zonnepanelen. Maar vaak zijn deze bedrijven niet objectief en hebben er een financieel belang bij en zullen dus louter positief zijn over zonnepanelen.

Daarom hebben wij van nieuwsover.nl besloten om Judith Segers te interviewen zodat, jij een beter beeld krijgt en of het de moeite waard is om zonnepanelen aan te schaffen.

Interviewer:

Hallo, bedankt dat je tijd hebt gemaakt om met ons te praten over je ervaring met zonnepanelen. Kun je ons vertellen wat je motivatie was om zonnepanelen te installeren?

Persoon:

Natuurlijk, ik ben altijd geïnteresseerd geweest in duurzaamheid en het verminderen van mijn ecologische voetafdruk.

Het idee om mijn eigen elektriciteit op te wekken en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnetwerk sprak me erg aan.

Daarnaast hoorde ik ook om mij heen dat het financiële voordelen zou opleveren, doordat je bespaart op je energierekening en het verhogen van de waarde van mijn huis.

Interviewer:

Dat klinkt allemaal erg interessant. Kun je ons vertellen hoe het installatieproces verliep?

Persoon:

Ja, het installatieproces was eigenlijk vrij eenvoudig. Ik heb een professioneel bedrijf ingeschakeld dat de zonnepanelen heeft geïnstalleerd en het hele proces duurde slechts een paar dagen.

Samen met mijn man hebben wij ook besloten om een thuisaccu van 100 kwh aan te schaffen. Ook het installeren van de thuis accu was geen probleem.

Ze hebben ook alles uitgelegd over hoe de zonnepanelen werken en hoe ik kan zien hoeveel de zonnepanelen opleveren met behulp van een app.

Interviewer: En hoe heb je sindsdien geprofiteerd van je zonnepanelen?

Persoon: Ik heb gemerkt dat mijn energierekening aanzienlijk is gedaald sinds ik zonnepanelen heb geïnstalleerd. Ik produceer mijn eigen elektriciteit, dus ik hoef minder elektriciteit van het elektriciteitsnet te gebruiken. En als ik meer elektriciteit produceer dan ik nodig heb, kan ik die terugleveren aan het elektriciteitsnet en krijg ik daarvoor een vergoeding. Het is geweldig om te weten dat ik mijn eigen energie opwek en dat ik bijdraag aan een schonere toekomst.

Interviewer:

Dat klinkt fantastisch. Heb je nog andere voordelen opgemerkt?

Persoon:

Ja, ik merk ook dat mijn huis meer waard is geworden sinds ik zonnepanelen heb geïnstalleerd. Wij hebben aan het begin van dit jaar ons huis laten taxeren en door het betere energielabel dat we nu hebben, is ons huis ook aantrekkelijker geworden voor kopers en daardoor aardig in waarde gestegen.

Interviewer:

Dat is geweldig om te horen. Heb je nog advies voor mensen die overwegen om zonnepanelen te installeren?

Persoon:

Ja, ik zou zeggen dat het zeker de moeite waard is om te overwegen. Het installatieproces is niet ingewikkeld en de voordelen zijn aanzienlijk. Het is goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en goed voor de waarde van je huis. Het is een investering op de lange termijn die zichzelf op den duur zeker terugbetaalt. Dus als je geïnteresseerd bent in duurzaamheid en financiële voordelen, dan is het zeker de moeite waard om zonnepanelen te overwegen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button