Huis, tuin en keuken nieuws

Je spouwmuur isoleren? Dit moet je erover weten!

We weten ondertussen allemaal wel dat warme lucht over een stijgende werking beschikt. Dit betekent dat ze van de grond of vloer helemaal naar boven trekt tot aan het dak. In het verleden werd gedacht dat het volstond om alleen maar het dak van het huis te isoleren om warmteverlies te kunnen voorkomen. Tegenwoordig is dat echter niet langer het geval. Je spouwmuur isoleren zorgt ervoor dat kan worden voorkomen dat warme lucht onderweg naar het dak alsnog een weg naar buiten vindt. Ben jij omwille van deze reden ook van plan om te kiezen voor het plaatsen van spouwmuurisolatie in je woning? Neem dan zeker de onderstaande informatie even door! 

Welke isolatiematerialen voor je spouwmuur isoleren?

Laat je binnenkort jouw spouwmuur isoleren? Dan zijn er een aantal verschillende factoren waar je graag aandachtig voor zal willen zijn. Om te beginnen gaat het hierbij uiteraard om het soort isolatiemateriaal waar gebruik van dient te worden gemaakt. Wat dit materiaal betreft maken we in de praktijk meer concreet een onderscheid tussen de onderstaande drie opties:

  1. Minerale wol;
  2. EPS parels;
  3. PUR-schuim;

Voordat je kiet voor een bepaald type isolatiemateriaal is het altijd een goed idee om aandacht te besteden aan de specifieke factoren die gelden voor jouw situatie. Hierbij dient er niet alleen te worden gekeken naar de dikte van de spouwmuur, daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de grootte van de voegen evenals het doel van de isolatie. Wil je dat jouw spouwmuur isoleren niet alleen zorgt voor een verbetering van de thermische, maar ook van de akoestische isolatie in je huis? Hou hier dan uiteraard zeker rekening mee! 

Hoe wordt de prijs bepaald bij spouwmuurisolatie? 

Laat je, je spouwmuur isoleren? Dan is het vanzelfsprekend dat je ook een goed beeld zal willen hebben van de kosten waar je rekening mee dient te houden. Voor deze kosten geldt dat ze worden bepaald door verschillende factoren. Om te beginnen is er bijvoorbeeld het soort spouwmuurisolatie waar je gebruik van gaat maken. Dat is echter niet alles. Wat verder namelijk ook te denken van de bereikbaarheid van het gebouw evenals de totale oppervlakte die moet worden geïsoleerd? Ook het feit of er eventueel nog bouwafval in de spouwmuur is terug te vinden of niet speelt een rol. 

Je spouwmuur isoleren, sowieso een absolute aanrader!

Het isoleren van de spouwmuur was iets wat in het verleden eigenlijk eerder bij uitzondering gebeurde. Vandaag de dag is dat wel even anders. Ondertussen zijn we ons er dan ook allemaal van bewust dat warme lucht op haar weg naar het dak op verschillende ogenblikken en bovendien ook op meerdere plaatsen de woning kan verlaten. Niet zelden gebeurt dit via de muren van het pand. Door het plaatsen van spouwmuurisolatie kan je het warmteverlies dat op deze manier optreedt op een vrij efficiënte manier binnen de perken houden. Bovendien is het vanzelfsprekend dat je spouwmuur isoleren ook zorgt voor een verbetering van het wooncomfort. Stuk voor stuk zeer interessante voordelen dus waar je op kan rekenen bij het isoleren van je spouwmuur.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op nieuws over. Of bekijk onze ‘alle nieuws blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button