Reizen nieuws

Tanzania rondreis – Afrika maar dan echt puur

Voor velen is Kenia nog dé bestemming als je richting Afrika wilt. Logisch, maar ook wel een beetje jammer. Want het vrij dure Kenia heeft dan een hele eredivisie aan highlights, die van een ander Afrikaans land, Tanzania, heeft er eigenlijk net zoveel. Alleen raak je daar je euro’s iets minder snel kwijt. Bovendien is een reis naar Tanzania ook wat unieker dan naar Kenia. Het ligt net als Kenia aan de oostkust van Afrika en blijft de harten van de echte Afrikareiziger bekoren. Landschappen wisselen op deze Tanzania rondreis prettig snel af, toppers zijn meteen de hoogste van heel Afrika (Kilimanjaro). Een eeuwenoude cultuur en adembenemende nationale parken houden je er in de ban.

 

Ga je mee op een Tanzania rondreis?

Start is dan Arusha, een bruisende stad in de rook van de Kilimanjaro berg. Nu je nog boordevol energie zit, kun je wellicht eerst deze grote ‘jongen’ beklimmen? Ook een verkenning van de uitlopers van dit berggebied is al fascinerend, dus je hoeft je vlag echt niet in de eeuwige sneeuw te planten. Vanaf Arusha ben je snel in het Serengeti National Park, voorwaar een visitekaartje waar ‘natuur’ op staat. Dit is het terrein voor de grootste migratie van wilde dieren op de hele aarde. Camera’s gereed en inzoomen op wildebeesten, zebra’s en gazellen die proberen de bekken van leeuwen en krokodillen te mijden op hun grote trek. 

 

Ngorongoro

Tijdens een Tanzania rondreis vind je bergen van formaat, maar ook kraters. De UNESCO heeft sommige tot werelderfgoed gemaakt zoals de Ngorongoro krater, het overblijfsel van een enorme vulkaanuitbarsting, nu thuisland van neushoorns, olifanten, flamingo’s en leeuwen. Het is bijna een reuzendierentuin maar dan zonder hekken. De route gaat verder naar het Tarangire National Park waar riante kuddes olifanten schommelen en tegen baobabbomen schuren. Ideaal safariland! Bijkomen van zoveel natuur en dieren kan dan bij de betoverende eilanden voor de kust, die van Zanzibar. Ook de mens heeft hier cultureel haar stempel gedrukt, dat zie je in de historische hoofdstad Stone Town. Hier is het ook tijd om even te duiken en te snorkelen en koraalriffen te bewonderen.

 

Tussen de nijlpaarden door op je Tanzania rondreis

Sommige highlights van Tanzania zijn nog relatief onbekend. Dat geldt bijvoorbeeld voor het imponerende Selous Game Reserve. Groter worden de natuurreservaten niet in Afrika. Tussen de savannes stromen trage rivieren waar nijlpaarden zich in rond wentelen. Meer water biedt het Victoria Meer, en alweer kan Tanzania met ‘grootste van Afrika’ afvlaggen. Dit gigantische meer verleidt tot exotische boottochtjes, met zonsondergangen waar Van Gogh sprakeloos van zou raken.

 

Een onvergetelijke safari 

Een korte Tanzania rondreis is weergaloos mooi, een langere niet te overtreffen. Want natuurlijk moet ook het Ruaha National Park worden aangedaan. Ook dit groene juweel is nog vrij onbekend bij het grote publiek. De enorme kuddes olifanten, luipaarden en de bontgekleurde vogelwereld vinden dat niet zo erg. Omdat je hier toeristisch niet ‘in de rij’ staat, is dit gebied ideaal voor een ongerepte safari-ervaring. Eindpunt van je rondreis is dan Dar es Salaam aan de kust, de grootste stad van Tanzania en een bruisende smeltkroes van culturen. Nog even van de chaotische gezellige drukte genieten en dan wacht de vlucht terug naar het kikkerland.

Vond je deze blog interessant? Lees meer op nieuws over. Of bekijk onze ‘alle nieuws blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button