Gezondheidszorg en welzijnszorg nieuwsReizen nieuwsVrije tijd en hobby nieuws

Test voor vakantie

Test voor vakantie Corona, regels over reizen vanaf 1 september inclusief een mooie

Door corona is reizen moeilijker. Naar welk land mag je wel of beter niet? Wat moet je doen als je terugkomt naar België? Dat zie je in deze video in eenvoudig Nederlands. Corona de regels over reizen vanaf 1 september. Je reis naar het buitenland of je komt terug naar België wat zijn de regels dat zie je in deze video we nu niet in België en reisje naar ons lamp die regels zie je in een andere video. Je gaat naar het buitenland. Reis naar een land in de Europese unie je moet een Europees digitaal corona certificaat of die u dcc hebben. Dat certificaat staat op je telefoon of op papier. Op het certificaat staat dat je een vaccin tegen corona kreeg, of dat je een test had en je geen corona hebt, of dat je recent al corona had maar dat je nu genezen bent. je kan je certificaat halen op twee manieren. 1 Op de website of Covidsafe.be. 2 met de telefoon.

Wil je een certificaat aanvragen?

Het nummer dat je moet bellen vind je onder deze video. Je gaat beter niet naar landen buiten de Europese unie. Let op de regels van het land waar je naartoe gaat kijk op diplomatie punt belgium.be. Je komt terug naar België. was je langer dan 48 uur in de het buitenland kom je daarna terug naar België dan moet je het formulier van de overheid invullen .Het formulier staat op de website diplomatie.belgium.be. Klik op passenger locatorform. Kom je terug uit hun groene zone of een oranje zone, je moet niet in quarantaine, u hoeft geen corona test. Kom je terug en ze rode zone binnen een EU. Heb je een certificaat en staat daar op dat je minstens veertien dagen geleden al je vaccins tegen corona kreeg, of dat je recent corona had dan moet je niet in quarantaine. Heb je geen certificaat, je moet je laten testen op dag 1 en op dag 7 als je terugkomt van je reis. Heb je corona volgens een van de testen dan, moet je tien dagen in isolatie dat is verplicht. Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen. Kom je terug uit een rode zone buiten de EU heb je een certificaat, staat op dat certificaat dat je minstens 14 dagen geleden al je vaccins tegen corona kreeg, dan moet je even in quarantaine. Moet je laten testen op dag 1 of op dag 2 als je terugkomt van je reis. Doe nog een test op dag 7. Heb je corona volgens een van de testen dan moet je tien dagen in de isolatie dat is verplicht. Heb je geen certificaat dat je je vaccin kreeg, Je moet 10 dagen in quarantaine je doet en corona test op dag 1 en op dag 7. Heb je geen corona op dag 7, dan moet je niet in quarantaine blijven. Kom je terug uit een zone met grootte risico, is dat een land in de EU of in de Schengen zone heb je een certificaat en staat daar op dat je minstens 14 dagen geleden al je vaccins tegen Corona kreeg dan moet je niet in quarantaine. Heb je geen certificaat dat je een vaccin kreeg doe een test op dag 1 als je terug in België bent. Heb je geen Corona dan moet je niet in quarantaine blijven. doen nog een test op dag 7. Heb je corona volgens een van de testen dan moet je tien dagen in isolatie dat is verplicht. Kom je terug uit een zone met groot risico is dat een land buiten de EU, je moet 10 dagen in quarantaine. Je doet een om corona test op dag 1 en op dag 7 als je terug in België bent dat is verplicht, ook als je al twee vaccins kreeg , ook als je al een test deed en het land waar je op reis was welke landen hebben een groot risico meer info vind je via de link onder deze video. Welke landen hebben een groot risico?  Extra info: welke kleur heeft een land? groen oranje of rood. Meer info vind je via de link onder deze video.

Welke kleur heeft een land?

Meer info over quarantaine vind je in deze video. Meer info over isolatie vind je in deze video. Volg je de regels niet je kan een boete van 250 euro krijgen. Meer nieuws over corona in duidelijke taal, abonneer je op ons YouTube kanaal, of ga naar nieuws. Wablieft.be .Verzorgt jezelf en anderen samen stoppen we corona. 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button