Wetenschap nieuws

Waarom is het leven zo ingewikkeld?

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Waarom is het leven zo ingewikkeld?. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: TEDx Talks

We leven in een wereld waar constante verandering en verstoring een gegeven is. Ons leven werd plotseling op zijn kop gezet door een wereldwijde pandemie. We hadden geen controle en onze keuzevrijheid werd ons ontnomen. Om te overleven moesten we de wetten accepteren en gehoorzamen die door de regering waren opgesteld om een virus uit te roeien dat mogelijk onze samenleving zoals we die kennen zou kunnen vernietigen. Ik vond het moeilijk om me aan te passen aan een leven zonder sociaal contact, afgezien van degenen die in mijn bubbel leven. Ik realiseerde me al snel dat ik mijn leven zo ongecompliceerd mogelijk moest houden om door de voorschriften en regels van COVID-19 heen te komen. Hoe ingewikkelder ik mijn leven maakte, hoe hectischer, angstiger en angstiger ik werd. Dit was geen gemakkelijke taak en elke dag moest ik werken aan het overwinnen van het grootste obstakel ooit: mijn geest. Dus als je het gevoel hebt dat je leven ingewikkeld is, zijn hier 5 redenen waarom dit je overkomt. Het goede nieuws is dat als je deze 5 obstakels aanpakt, je een veel betere kans hebt om een ongecompliceerd leven te leiden.

1. Focussen op de complexiteit van het leven

Het wetenschap vertelt ons dat het leven eigenlijk helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Als je Confucius zou vragen of het leven ingewikkeld is, zou zijn antwoord zijn: “Het leven is heel eenvoudig, maar we staan erop het ingewikkeld te maken.” De moeilijkste en meest angstaanjagende activiteit die ik tijdens Level 4 lockdown vond, was de wekelijkse winkel doen. Het was vermoeiend om je aan te passen aan een nieuwe manier van winkelen waarbij je in lange rijen moest staan om de supermarkt binnen te komen en toch een opening van 2 meter binnen en buiten de winkel aanhield. Per huishouden mocht één persoon naar de supermarkt en die taak werd aan mij toegewezen. Ik begon de wekelijkse reis te vrezen en ik moest heel hard werken om mijn angst te beheersen. Ik realiseerde me al snel dat als ik bleef geloven dat deze winkeloefening ingewikkeld en uitdagend was, raad eens? Het zou zijn. Het is gemakkelijk om iets ingewikkelds te zien als het ons dwingt ons leven op een belangrijke manier te veranderen, maar het is vaak nuttig om er eerst aan te werken deze verandering in een positiever of eenvoudiger licht te zien . Wat leert deze verandering jou? Kun je het zonder al te veel opschudding in je routine opnemen? Doe je best om het zo duidelijk mogelijk te maken.

De complexiteitsbias

De complexiteitsbias is een reden waarom wij mensen neigen naar het compliceren van ons leven in plaats van dingen eenvoudig te houden. Wanneer we te maken krijgen met te veel informatie of als we ergens over in verwarring zijn, zullen we ons natuurlijk concentreren op de complexiteit van het probleem in plaats van op zoek te gaan naar een eenvoudige oplossing. In een recent artikel legt de auteur uit dat wanneer “we bezwijken voor complexiteitsbias, we ons te veel concentreren op de lastige 10% en de gemakkelijke 90% negeren.” Wanneer je te maken hebt met een situatie die volgens jou ingewikkeld en overweldigend is, probeer je dan te concentreren op het bedenken van oplossingen of strategieën die eenvoudig zijn. Stel uzelf de volgende vraag: als ik de eenvoudige, rechttoe rechtaan benadering volg, wat zal dan het resultaat zijn? Meer verwarring of misschien een oplossing? Ik denk dat je weet wat het antwoord zou zijn!

2. Voortdurend zorgen maken

Als mensen zijn we emotionele wezens. Wanneer we gestrest, boos, gefrustreerd of ongelukkig zijn, kunnen onze gedachten en emoties een aanzienlijke invloed hebben op hoe we reageren en ons gedragen. Voortdurend zorgen maken over je problemen en wat er in de toekomst te wachten staat, kan je energie opslokken en fysieke en emotionele stress in je leven veroorzaken. Hoe meer je je zorgen maakt, hoe ingewikkelder je leven lijkt. Op zoek naar een zilveren randje of de beste optie in een slechte situatie is niet vanzelfsprekend voor ons. Het kost werk en voortdurende inspanning om ons een weg te banen door de uitdagingen en curveballs die het leven op je af werpt. Gelukkig zijn er veel strategieën die je kunnen helpen je bezorgde geest te kalmeren en angst te verminderen . Probeer het volgende om te zien wat voor u werkt: • Ademhalingsoefeningen • Meditatie • Cardio-oefeningen • Journalen • Yoga • Naar muziek aan het luisteren • Praten met vrienden

3. Alles in het leven proberen te beheersen

We leven in een complexe wereld en het kan heel moeilijk zijn om de antwoorden te vinden op de uitdagingen waarmee we in ons leven worden geconfronteerd. We zijn allemaal ergens bang voor, of het nu angst is om te falen, dood te gaan of een geliefde te verliezen. Streven naar controle over je leven is een poging om je angsten te begraven, zodat je ze niet onder ogen hoeft te zien. Als je beslissingen over je leven neemt vanuit een plaats van controle , dan moet je stoppen. Streven naar controle over je leven is een teken dat je je leven in angst leeft. Je moet loskomen van je angsten en leren accepteren dat er dingen in het leven zijn waar je geen controle over hebt. Als je eenmaal accepteert dat het leven draait om je er doorheen navigeren in plaats van het te beheersen, zul je merken dat je kijk op het leven positiever en niet zo ingewikkeld zal zijn.

4. Je geluk baseren op het geluk van anderen

Je leven zal altijd ingewikkeld en moeilijk zijn als je je geluk afhangt van andere mensen in je leven. Je geluk komt niet van anderen, het komt van binnenuit. Als je vertrouwt op het geluk van een ander om het leven te leiden, zullen de complicaties van het leven je na verloop van tijd overweldigen en verlies je je zelfgevoel. Je zult merken dat je constant probeert anderen te plezieren en ze gelukkig te houden – dit is vermoeiend en schadelijk voor je welzijn. Je moet even ademhalen, naar binnen kijken en dan een keuze maken. Wil je een leven leiden waarin je jezelf waardeert en gelooft op de manier die je verdient, of wil je je leven leiden op basis van het geluk van anderen? Ik weet wat ik zou kiezen.

5. Voeden in het drama van het leven

Door je te verdiepen in het drama van andere mensen, maak je je leven ingewikkelder dan het hoeft te zijn. Drama en het hebben van giftige mensen in je leven is een recept voor een emotioneel uitputtend en gecompliceerd leven. Er zijn bepaalde soorten mensen die hun leven leiden door drama en rampen. Ze kiezen ervoor om op de uitdagingen van het leven te reageren op een manier die niet productief is. Blijf uit hun buurt. Als ze met hun drama naar je toe komen, adem dan diep in en geef jezelf wat tijd om uit te zoeken hoe je het beste met de situatie om kunt gaan zonder in de val te lopen om hun negatieve energie aan boord te nemen. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar hoe meer je werkt aan je zelfacceptatie en zelfvertrouwen , hoe moediger en zelfverzekerder je zult zijn. Met deze moed zul je in staat zijn om op te staan en negatief drama uit je leven te verwijderen. Als je dit eenmaal hebt gedaan, zal je leven minder gecompliceerd zijn en zoveel gemakkelijker voor je om je een weg te banen door de uitdagingen van het leven.

Laatste gedachten

Je zult altijd uitdagende tijden in je leven hebben, en hoe ingewikkelder je het maakt, hoe moeilijker je leven zal zijn. Hoe meer je je concentreert op het dempen van de stemmen in je geest, kalm blijven en luisteren naar jezelf ademen, hoe minder ingewikkeld je leven zal zijn. Dit is een heel eenvoudig recept om een vervuld leven te leiden.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button